Peter Goudkamp

PeterWellicht kent u het wel, een mooie baan in een commerciële omgeving. Maar toch knaagt er iets, u denkt “er moet meer zijn”. Zo was het bij mij ook, vele jaren geleden. En toen vond ik de baan die wat aan de knagende gevoel kon doen; ik maakte de overstap naar de Protestantse Kerk waar ik de leiding kreeg over het team fondsenwerving. En alles viel op zijn plaats.

Ik kon opeens mijn opgebouwde expertise op het gebied van marketing, communicatie, en sponsoring inzetten ten behoeve van iets geheel anders dan de portefeuille van de grootaandeelhouder. Ik mocht mensen helpen, want zo zag ik het toch.

Inmiddels zijn we al weer heel wat jaren verder en heb ik de ellende gezien die er nog steeds in Afrika is, heb ik Haïti vlak na de aardbeving in 2010 bezocht, maar heb ik tevens met eigen ogen gezien wat een enorme klussen er in ons eigen land te doen zijn. En nog steeds ben ik blij dat ik daar, hoe klein dan ook wellicht, een steentje aan mag bij dragen.

Dat heb ik in mijn werk kunnen doen, onder andere als hoofd fondsenwerving bij de Protestantse Kerk, directeur fondsenwerving bij Dorcas en hoofd fondsenwerving & communicatie bij World Animal Protection. Maar ook privé, als vrijwilliger, onder andere als voorzitter van een scholenvereniging, lid van de kerkenraad / voorzitter van de diaconie in Abcoude, en ook als lid van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland.

En wellicht mogen Nelleke, Bertram en ik ook u helpen te helpen, zodat uw organisatie nog meer verschil kan maken.