Periodiek schenken

“Gewoon” doneren aan een kerk of ANBI-stichting is fiscaal aftrekbaar. Maar pas als het meer is dan 1% van iemands verzamelinkomen. En wat boven de 10% daarvan uitgaat, is evenmin aftrekbaar.

Maar er is een vorm van doneren waarvoor die beperkingen niet gelden: “periodiek schenken”. Iemand legt zich dan voor vijf jaar vast op een jaarlijks bedrag om te doneren. En dat is dan 100% aftrekbaar. 

De besparing kan de gever in eigen zak houden, en dan is hij/zij minder kwijt aan dezelfde gift. Óf hij/zij kan een hoger bedrag doneren, zonder “onder de streep” meer kwijt te zijn. Indirect doneert de Belastingdienst dan met de gever mee. Aan úw kerk of ANBI-stichting!

Periodiek schenken is wel aan regels gebonden. Het formulier waarin de schenking wordt vastgelegd, moet aan bepaalde eisen voldoen. 2Select maakt voor u graag en rechtsgeldig formulier op maat.

Ook maakt het voor het resultaat uit, aan welke mensen binnen je netwerk je de mogelijkheid van periodiek schenken voorlegt, op welk moment, en met welke woorden. Wij adviseren u graag, en ontwerpen desgewenst de folder of brief, of zelfs de gehele campagne, die daarbij hoort!

Meer weten? Neem contact op!