Bertram Westera

Bertram

Bertram trok ooit door het Atlasgebergte in Marokko, reed dromedaris in de Sahara, en woonde een pop up-concert van de Groenlandse folk-icoon Rasmus Lyberth bij in Saqqaq. Maar met bijna evenveel plezier loopt hij een klompenpad langs de IJssel bij Doesburg. Hij las de hele Koran, de hele Bhagavad Gita en het hele Boek van Mormon, maar alleen de Bijbel las hij driemaal. Van kaft tot kaft. In drie verschillende vertalingen. Hij publiceerde gedichten, maar ook een kinderboek waarvan de opbrengst naar een goed doel ging.

Journalist

Verder helpt Bertram als trainer-coach sinds 2017 zwemmers om zich voor regionale en nationale kampioenschappen te plaatsen. Maar dat is hobby. Betaald werkte hij eerst als journalist, veel later als studiebegeleider, en tussendoor als cultureel ondernemer en, 14 jaar lang, in de Protestantse Kerk in Nederland. Ook daar was hij trainer-coach en hielp hij kerkenraden, jeugdraden, diaconieën en aandachtsgroepen hun doelen en projecten te realiseren. En hij leidde er uitwisselingen tussen Noord-Brabant en Afrika, waarvoor hij ook de fondsen wierf. In 2019 sloot hij zich aan bij 2Select. Verder veranderde er weinig: Bertram traint en coacht nog steeds. Alleen nu in het financieel realiseren van projecten van goede doelen.

Subsidies

Misschien wel het lastigste om onder woorden te brengen in een project, is wat u drijft. Maar geen paniek als dat u niet lukt, want Bertram lukt het wel. Zoals hij ook weet waarom een voornemen, dat u zelf niet heel bijzonder vindt, toch uniek en innovatief is, gewaagd en tegelijk kansrijk, ongrijpbaar en tegelijk leerzaam, en een voorbeeld voor anderen.

U kunt op hem bouwen bij het bedenken, plannen en uitvoeren van fondsenwervende communicatie, hij kent de kerk en het sociale domein , en adviseert en begeleidt hij u graag in het in opbouwen van relaties met relevante partners en netwerken.