Bertram Westera

Bertram

Als journalist (1988-2002) gaf ik stem aan mensen die iets te zeggen hadden over cultuur en samenleving. Als kerkelijk werker (1994-2007) hielp ik plaatselijke kerken, betekenisvol te zijn in de wereld om hen heen. Als cultureel ondernemer (2007-2017) probeerde ik zelf, in kunst- en erfgoedprojecten met anderen samen, de wereld letterlijk wat mooier te maken. En als docent/studiebegeleider (2015-2019) hielp ik schoolkinderen en tieners hun weg te vinden in een (leef-)wereld die vol vragen en uitdagingen is.

Een afwisselende loopbaan tot nu toe, maar dit is nog niet alles. In 2017 begon ik, aanvankelijk als freelancer, aan een volgende stap: samen met 2Select mensen met mooie plannen helpen bij de stap van droom naar werkelijkheid. Door hen te helpen hun plannen uit te werken en in te vullen, zodat co-financiers begrijpen wat ze willen, en begrijpen waarom dat moet gebeuren.

Inmiddels kan 2Select niet meer zonder een derde partner, als we én zoveel mogelijk mooie en kansrijke initiatieven willen oppakken, én kwaliteit willen blijven leveren. Daarom ben ik per januari 2020 onderdeel van het team.

Elk van ons drieën heeft weer andere sterke punten dan de rest. Het mijne is vooral de inhoudelijke research en het onderbouwen van het plan bij complexe projecten. De juiste woorden vinden waar u naar zoekt. De woorden die zeggen wie u bent, wat u wilt, en waarom u en uw droom voor co-financiers de moeite waard zijn om in te investeren.

Maar we zijn alle drie van veel markten thuis, betrokken bij alles wat we aanpakken, en enthousiast over elkaars persoon en deskundigheid. We weten van elkaar wat elk van ons toevoegt, én elk heeft aan de anderen twee méér dan volwaardige sparringpartners!