Nelleke Slaats

nellekeNelleke is geboren en getogen in Geldrop en woont nog steeds op fietsafstand van haar geboortehuis. In haar huidige woonplaats Aarle-Rixtel stond ze aan de wieg van Stichting Het Kouwenbergs Kerkje, het plaatselijke podium voor cultuur en samenleving, waar het Brabants de voertaal is. Verder houdt ze van Italië, Italiaans eten, Tsjechië en actief bezig zijn in de natuur.

Kerkbeheer

Nelleke werkte negen jaar in de geestelijke gezondheidszorg en daarvoor negen jaar bij een accountantsmaatschap. Toen ze in 1999 overstapte naar de Protestantse Kerk in Nederland werd ze eerst gemeenteadviseur Kerkbeheer voor Noord-Brabant en Limburg, en in 2006 fondsenwerver/relatiebeheerder voor de eigen NGO van de PKN: Kerk in Actie. Ze gaf voorlichting, cursussen, trainingen, begeleiding en ondersteuning aan stichtingsbesturen, diaconieën, financieel verantwoordelijken in plaatselijke kerken, beleidsmakers, en kerkelijke organen voor financieel toezicht.

Oprichter

Sinds 2016 helpt Nelleke als oprichter van 2Select kerken, diaconale stichtingen en andere goede doelen aan geld om hun werk te doen. De deadlines en voorwaarden die fondsen stellen, hebben geen geheimen voor haar. De bedenkingen die ze heeft bij een plan, zijn niet altijd leuk om te horen, maar wel altijd eerlijk en gebaseerd op een schat aan kennis en ervaring. De lastige vragen die ze stelt, hebben al veel partners voor tegenvallers behoed.

En niet alleen voor de partners van 2Select is Nelleke een vraagbaak, maar ook voor diverse fondsen en major donors!