Wie zijn wij

2Select begon in augustus 2016, toen Nelleke Slaats en haar oud-collega Peter Goudkamp de handen ineen sloegen om kerken en diaconale stichtingen te gaan helpen bij het werven van fondsen voor hun projecten. Nelleke had al veel ervaring met het betrekken van vermogensfondsen als co-financier bij kerkenwerk. Peter had tal van campagnes geleid om particulieren tot geven aan goede doelen aan te zetten. Samen zagen ze dat plaatselijke kerken en diaconale stichtingen maar op weinig plaatsen terecht konden voor hulp hierbij. 2Select wilde hier een oplossing voor bieden, en deze partijen in contact brengen met financiële partners zoals fondsen, donateurs en subsidieverstrekkers. 

De behoefte aan deze vorm van ondersteuning bleek groot. Zozeer zelfs dat minder dan drie jaar later Bertram Westera gevraagd werd het team te versterken. Hij had net als Nelleke en Peter jaren voor de Protestantse Kerk in Nederland gewerkt, als gemeenteadviseur, projectbegeleider en communicatiemedewerker, en daarna tien jaar lang de fondsen geworven voor zijn eigen projecten als cultureel ondernemer. 

Inmiddels heeft Peter de overstap gemaakt naar een christelijke NGO, en in plaats van een nieuwe ‘derde partner’ in de arm te nemen, werken Nelleke en Bertram nu samen met een wisselend team van specialisten op het gebied van events & projecten, p.r. & communicatie, en fondsenwerving.

2Select werkt het liefst voor initiatieven van mensen aan het grondvlak, met een grote impact op een niet per se grote groep mensen. Wij geloven in echte betrokkenheid, méér dan in grote getallen. Niet alleen bij welke opdrachten wij aannemen, maar ook bij hoe we dat invullen: wij willen onszelf betrokken voelen bij de mensen met en voor wie we werken. Dat is voor ons het verschil tussen “ons werk doen” en “verschil maken voor mensen in de wereld van vandaag en morgen”.