AVG

Bent u al klaar voor de ‘AVG’? Vanaf 25 mei 2018 moet u voldoen aan de nieuwe wet “Algemene Verordening Gegevensbescherming”, waarschijnlijk heeft u er al van gehoord. Maar wist u dat elke organisatie die met persoonsgegevens ‘werkt’ moet voldoen aan de AVG? Ook lokale kerkelijke gemeentes bijvoorbeeld?

Zo dient er een register te komen van alle processen, met een beschrijving van die processen, moeten er verwerkingsovereenkomsten met derden gesloten worden, moeten er regelingen getroffen worden met vrijwilligers, dient er een privacy beleid te zijn (beschreven en wel) en moeten de privacy statements op orde zijn. En dat is maar een gedeelte van alles wat u op orde moet hebben.

Even een mailtje met de een lijstje namen en adressen? Adressen publiceren in een kerkblad of op de website? Gegevens verzamelen en dan de nieuwsbrief versturen? Het kan allemaal niet meer zo maar.

Voor meer informatie en hulp kunt u met ons contact opnemen. Wij hebben bijvoorbeeld formats voor verwerkersovereenkomsten, voor privacy beleid en voor procesbeschrijvingen.